Tiltakskjeden til Klokkergårdstiftelsen består av kollektivplassering og botrening.
Vi har kollektiv med ulik størrelse og plassering. Sammensetningen av ungdomsgruppene på de forskjellige kollektivene er viktig når vi plasserer ungdommen. Vi ønsker at miljøet skal være jevnt fordelt på kjønn, alder og geografisk tilhørighet.
Hvordan er det å bo i våre kollektiv?
Medleverskapet (de voksne bor med ungdommene) gir gode forutsetninger for relasjonsbygging. Fellesskapet i kollektivet skal være trygt, med forutsigbare rammer og forventninger.
Bo- og levefellesskapet preges av utviklings- og læringsprosesser for de ungdommene som bor på kollektivet. Kollektivet (både voksne og unge) er en pådriver for den enkeltes utvikling. Vårt behandlingsarbeid bygger på å bearbeide erfaringer, planlegge og gjennomføre aktiviteter og sosialt samvær. Vi tar hensyn til den enkelte ungdom i et helhetlig perspektiv der familie og nettverk også har betydning for resultatet.
Vi legger vekt på at de unge blir en del av lokalmiljøet gjennom deltakelse i aktiviteter og skolegang, samt at de gjenoppretter kontakten med positive venner i hjemmemiljøet.
Vår oppgave er å legge til rette for en positiv utvikling, der ungdommen får en forståelse av sin egen situasjon og sine egne utviklingsmuligheter.