Your Cart

Hvem er vi?

Stiftelsen Måløykollektivene er en selveiet norsk ideell stiftelse som er politisk uavhengig og livssynsnøytral.

Vi jobber for at barn og ungdom får rammer, trygghet og omsorg gjennom plassering i våre kollektiv.

Vårt overskudd går tilbake til stiftelsen og vårt arbeid for barn og ungdom. Stiftelsen Måløykollektivene ble etablert som Stiftelsen Klokkergården av Gunnhild Bakke og Aksjonen mot Narkomani i 1980 (lenke).

Våre kollektiv

Gjennom Stiftelsen Måløykollektivenes behandlingsmetoder har vi som formål å rehabilitere ungdom med rus- og atferdsproblemer. Klokkergårdstiftelsen tar inn ungdommer fra hele landet og har plasser i ulike kollektiv. Alder ved inntak er 13 til 18 år, og ungdommene kan følges opp fram til fylte 23 år (jfr. barnevernloven). Alle plasseringer er hjemlet i Lov om barneverntjenester § 6-1 og § 6-2 (atferdsparagrafene), evt. i kombinasjon med § 5-1  (omsorg) ved inntak. Utover i behandlingsprosessen kan vedtak endres til hjelpetiltak (§ 3-6).

Rusbehandling for ungdom

Stiftelsen Måløykollektivene tar imot ungdom fra 13 til 18 år med alvorlige og vedvarende rus- og atferdsproblem. Vi tilbyr plassering av begge kjønn. Alle ungdommene plasseres i henhold til Lov om barneverntjenester.

Stiftelsen Måløykollektivene har en visjon om å kunne skape en meningsfull og rusfri hverdag, som vil gi ungdommen mulighet til å ta gode valg for egen fremtiden.

Kontaktinformasjon

Postadresse: Måløykollektivene, Pb 198, 6701 Måløy Telefon: 57 85 36 70 / 909 18 692
Besøksadresse: Torskangerpollen 311
Epost: post@maloykollektivene.no

Historikk & Opprettelse

1969; Gunnhild Bakke er 44 år gammel. Datteren sitter i Slottsparken og røyker hasj med vennene sine. Miljøet i parken er fryktet. Men Gunnhild vil så gjerne hjelpe datteren ut av misbruket. Hun tropper opp i Slottsparken for å besøke ungdommene.

Etter besøket i Slottsparken ringte Gunnhild foreldrene til de andre ungdommene. Flere av foreldrene engasjerte seg. Med Gunnhild i front startet de Aksjonen Mot Narkomani – en pressgruppe for å vekke politikere og hjelpeapparat. Deres høyeste ønske var å gjøre aksjonen overflødig. Slik gikk det ikke. Aksjonen endte dessverre opp med å bli Norges mest langvarige aksjon, og er fortsatt like aktuell. Aksjonen var en av initiativtakerne til Ungdom Mot Narkotika. Aksjonen Mot Narkomani er i dag videreført i Landsforeningen Mot Stoffmisbruk (LMS), nå som Ivareta.

I 1980 ble det som nå heter Stiftelsen Måløykollektivene opprettet etter initiativ fra Gunnhild og foreningen. Det ble opprettet under navnet Stiftelsen Klokkergården og endret navn i 2014 til Klokkergårdstiftelsen. I 2022 endret stiftelsen navn etter en omorganiseringsprosess til dagens navn. Vi i Stiftelsen Måløykollektivene hadde den gang, som nå, til formål å hjelpe ungdom med rus- og atferdsvansker.

En person kan utgjøre forskjellen for et barn eller en ungdom. Det kan være en ansatt, et familiehjem eller en lærer, eller, slik som med Gunnhild, en mor. For selv om kampen mot narkotika ikke er vunnet, opplevde Gunnhild å få datteren ut av rusmiljøet.

Bildetekst.

Send oss en melding

Vi svarer fortløpende på eventuelle sørsmål du måtte ha. Bruk kontaktskjemaet vårt eller kontaktinformasjonen nedenfor.

Kontaktinformasjon

📮Postadresse: Måløykollektivene, Pb 198, 6701 Måløy

📞 57 85 36 70 eller 909 18 692
📍 Besøksadresse: Torskangerpollen 311
📨 post@maloykollektivene.no